ICR ADRIATICA d.o.o. aktivno radi na inovacijama u području certifikacije sustava te je uspostavilo interne funkcije Inovacije, istraživanja i razvoja u odnosu na biznis, poslovanje i upravljanje. U tom smislu funkcija ima zadatak istraživati nove prilike u certifikacijskoj industriji te pronalaziti načine njihove primjene.

Inovacija

Značajna prilika je prepoznata je djelotvornosti upravljanja društvom, a koja pretpostavlja primjenu niza standarda koji stvaraju zdravije okružje za uspješno i zdravo društvo. U tom smislu društvo razvija projekt koji uključuje sljedeće standarde:

  • Sustav upravljanja kvalitetom u lokalnoj upravi (ISO/DIS 18091)
  • Upravljanje društvenom odgovornošću (ISO 26000:2010)
  • Sustav upravljanja protukorupcijom (ISO 37001:2016)

Ovim projektom se potiče primjena navedenih normi u društvenoj sferi, stvaranje pozitivne atmosfere u društvu i povjerenja u vlast.

Istraživanje i razvoj

Kao dio funkcije Inovacije društvo je započelo aktivnostima društvenih istraživanja koji bi se odnosila na biznis, poslovanje i upravljanje.

Cilj istraživanja bi trebao biti prikupljanje informacija i analiza poslovnih tema, a koje bi mogle ponuditi nova i inovativna rješenja u poslovanju i upravljanju.